Uradna izjava glede izdelka Aktivna folna kislina


  • 10 Sep, 2017

   

Spoštovani,

Obveščamo vas o umiku izdelka BetterYou Aktivne folne kisline (lot: 02T0190, rok uporabe 28.2.2022).

Žal je naknadna laboratorijska analiza pokazala, da izdelek ne vsebuje deklarirane aktivne folne kisline v obliki Quatrefolic® metilfolat.
Sprej Aktivna folna kislina je inovativni, pionirski izdelek v takšni obliki. Podjetje BetterYou ima zelo obsežno (225 strani) proizvodno specifikacijo, ki zagotavlja, da je bil izdelek proizveden po najvišjih standardih dobre proizvodne prakse (GMP) in da je snov zagotovo dal v spreje. Trenutno preiskava pri proizvajalcu še poteka in tako še nimamo vseh odgovorov, a vse kaže na to, da aktivna folna kislina ni tako obstojna, kot je zagotavljal njen proizvajalec – priznani dobavitelj farmacevtskih učinkovin. Možno je, da je aktivna folna kislina, v interakciji s tekočino v spreju, spremenila kemično obliko ali celo razpadla. Ob tem moramo poudariti, da proizvajalec zagotavlja, da izdelek ne vsebuje škodljivih snovi.

Več kot 20 let ponujamo prehranska dopolnila in to se je zgodilo prvič, upamo, da tudi zadnjič. Vedno izbiramo poslovne partnerje, ki ponujajo le najbolj kvalitetna dopolnila in BetterYou se je v večletnem sodelovanju dokazal kot zaupanja vreden partner, saj veliko vlaga prav v raziskave in razvoj in je zagotovo med najbolj testiranimi znamkami na trgu. Vsi njihovi proizvodi so narejeni po najvišjih standardih dobre proizvodne prakse (GMP) in imajo obsežne proizvodne specifikacije.
BetterYou redno sodeluje z znanstvenimi institucijami, s katerimi dela raziskave na lastnih izdelkih, kakovost izdelkov redno nadzira v mednarodno akreditiranih laboratorijih ter je prejemnik številnih nagrad za svoje inovativne proizvode. Upamo si trditi, da so vse to lastnosti in varnostni mehanizmi, ki jih ponuja izjemno malo ponudnikov dopolnil na slovenskem trgu.

Zagotovo ta primer meče senco dvoma tudi na preostale BetterYou izdelke, a zagotavljamo vam, da imajo vsi več analiz, ki potrjujejo kvaliteto in skladnost z deklaracijami. Večina BetterYou izdelkov je na trgu že desetletje in prodajajo se v številnih državah širom sveta. V vsem tem času so prestal števila testiranja in nikoli ni bilo težav. Večino izdelkov prodajmo tudi na Hrvaškem in tam je bila vsebina vseh izdelkov pred izdajo dovoljenja za prodajo analizirana v pooblaščenem državnem laboratoriju. Da so ostali izdelki izjemno kvalitetni in učinkoviti, pričajo tudi mnogi zadovoljni uporabniki, ki sami redno opravljajo krvne analize. Na koncu te izjave objavljamo tudi nekaj laboratorijskih analiz, ki potrjujejo navedeno. 

Če ste kupili navedeni izdelek, ga prosimo prenehajte uporabljati in nas kontaktirajte - vrnili vam bomo denar.

V kolikor imate kakšna dodatna vprašanja nas lahko kadarkoli pokličete na  02/ 421 33 33 ali nam pišete na sitis@sitis.si.

Naredili bomo vse, da bo pripetljaj z enim izdelkom prvi in poslednji in vam bomo še naprej ponujali najboljša prehranska dopolnila.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

Leo Soče, direktor 

Maribor, 19.11.2020

Analiza izdelka DLux 4000
Analiza izdelka DLux PLUS - D3K2
Analiza izdelka Vitamin C
Analiza izdelka Železo 10

 

O folni kislini

Folna kislina je vitamin skupine B. Telo je samo ne more sintetizirati, zato jo mora dobiti s hrano. Ker se v telesu ne nalaga, jo je treba vnašati vsak dan. 

Folna kislina sodeluje v številnih kemičnih procesih v telesu. Pomembna je pri nastajanju krvi, normalnem delovanju imunskega sistema, delitvi celic in sintezi beljakovin.

Priporočen dnevni vnos za odraslega je 200 mcg, kar z lahkoto dosežemo z običajno raznovrstno prehrano. Povečane potrebe po folni kislini imajo nosečnice, posebej mesec pred zanositvijo in v prvih treh mesecih nosečnosti. Stroka predlaga, da se v tem obdobju priporočen dnevni vnos podvoji.

Daljša uporaba izdelka, za katerega bi ženske mislile, da vsebuje folno kislino, a je ne vsebuje, lahko predstavlja tveganje za ženske v rodni dobi in nosečnice, za katere prehransko dopolnilo predstavlja edini vir folne kisline. Torej tveganje bi lahko nastopilo le, če nosečnice daljše obdobje ne bi na noben drugi način pridobile dovolj folne kisline, kar je skoraj nemogoče. Kdor se normalno prehranjuje, mu edini vir folne kisline ne more biti prehransko dopolnilo.

Če nosečnica dobro skrbi za zdravo uravnoteženo prehrano skoraj brez težav vnese potrebnih 400 mcg folne kisline. Živila, bogata s folno kislino, so stročnice (fižol, čičerika, soja, leča) jetra, brokoli, šparglji, solata, brstični ohrovt, krompir, meso, mleko in mlečni izdelki ter še mnoga druga živila.

Verjetnost, da bi zaradi pomanjkanja dodatnega vnosa folne kisline pri zdravem načinu prehranjevanja nastopile kakršne koli težave, je zelo majhna.