Kaj ste danes dobrega naredili zase?
  PRIJAVA
banner
 
IZDELKI IN STORITVE
Prodajna mesta
Brezplačna dostava
win_tlIFORMACIJE ZA ZDRAVJEwin_tr
blank
prosim pošiljajte na e-mail:
več
blank
win_blblankwin_br
win_tlPOMEMBNOwin_tr
blank
blank
win_blblankwin_br
 
Moč vitamina D
 Ne glede na način prehranjevanja ali življenjski slog obstaja samo en vitamin, ki ga s hrano ne moremo dobiti – to je vitamin D. Razumljivo, saj evolucijsko gledano vitamin D nikoli ni bil snov, ki bi jo bilo treba vnašati s hrano. Dovolj je bilo živeti in delati na soncu, tako kot so to počeli naši predniki, in potrebe po tej snovi so bile samodejno zadovoljene, saj ga naše telo samo tvori v potrebnih količinah, če smo le z večjim delom nezaščitene kože izpostavljeni sončnim žarkom.
 
Ker smo zaradi sodobnega načina življenja prikrajšani za možnost samooskrbe s sončenjem, ker še nimamo jasnih in glasnih opozoril o resnih posledicah pomanjkanja vitamina D in ker obstaja prava zmeda o priporočenih dnevnih vnosih, sem ocenil, da lahko prispevam k ozaveščanju o pomembnosti vitamina D in k dobri informiranosti o tem, kako tragične posledice povzroča njegovo pomanjkanje, koliko ga zares potrebujemo in kako ga lahko pridobimo. Znanje o vitaminu D je zelo pičlo. Generacije zdravnikov in drugih, ki bi naj skrbeli za naše zdravje laikov in medicinskih strokovnjakov se o vitaminu niso naučile praktično nič. 
 
Neznanje je najpogostejši in najmogočnejši vzrok zbolevanja. 
Vse, kar potrebujete vedeti o vitaminu D in njegovem mogočnem vplivu na splošno zdravje in številne konkretne bolezni, je zapisano v tej knjigi.
Znanje je najboljše zdravilo!

Knjigo boste prejeli v začetku oktobra 2017.


Več o knjigi na www.vitamind3.si


Iz strokovnih recenzij:
 
Avtorju je uspelo pripraviti zahtevno in kompleksno zbirko podatkov o vplivu vitamina D na naše zdravje, ki bo lahko koristila raziskovalcem, ki se bodo v prihodnje lotili tega izredno pomembnega, a žal prepogosto spregledanega sopotnika ter oblikovalca našega zdravja in življenja.”
Red. prof. dr. Iztok Takač, dr. med., svetnik
 
Hvaležna sem avtorju za olajšanje vsakdanje zdravniške klinične prakse, saj je sedaj veliko lažje odgovoriti na vprašanje, zakaj je pomembno doseči optimalno vrednost vitamina D – preprosto priporočimo knjigo o vitaminu D. Upam, da bo ta knjiga vzbudila zanimanje javnosti in javnih ustanov za sprejetje novih spoznanj o pomembnosti vitamina D, da bi imeli čim bolj zdravo in produktivno prebivalstvo.
Dr. Martina Matovinović, dr. med.
 
Avtorju je uspelo z medicinsko-prehranskega vidika spisati delo, ki presega potrebe laičnega bralca, vendar hkrati podaja jasna sporočila za vsakogar. Njegova poglobljena obravnava ene hranilne snovi predstavlja novost in unikat v slovenskem prostoru. Avtor se v delu izkaže kot strokovno in moralno kompetenten.
Dr. Irena Sedej, univ. dipl. inž. živil. tehn.
 
Knjiga Moč vitamina D v razumljivem jeziku osvetljuje problem pomanjkanja vitamina D, izpostavi posebej ogrožene skupine prebivalstva ter opiše različne bolezni, ki bi lahko bile povezane s pomanjkanjem vitamina D. Menim, da bo knjiga zanimiva za širok krog bralcev, vključno z nosečnicami in mladimi mamicami, ki se včasih premalo zavedajo možnih ugodnih učinkov nadomeščanja vitamina D.
Dr. Andraž Dovnik, dr. med.
 
Knjigo sem prebrala in me je navdušila. Tako natančnega (strokovno in metodološko) opisa vitamina D še nisem zasledila, zato bo knjiga zelo dober vir informacij tudi za moje kolege. Napotki iz knjige Moč vitamina D in knjige Hipokrat je bil kuhar – poti iz medicinskih iz prehranskih zablod vas lahko popeljejo nazaj v vaš izgubljeni raj zdravja in sreče. 
Špela Resnik, dr. med., spec. druž. med.
 
Avtor s celovitim pristopom in neverjetno lahkotnostjo pisanja nagovarja širok krog bralcev z namenom izboljševanja skromnega znanja splošne populacije (tudi velikega števila znanstvenikov) o tej zelo aktualni problematiki. Popolnoma sem prepričan, da bo vsak bralec, ozaveščen in opogumljen z novimi spoznanji, začel z novimi prehranskimi navadami in poskrbel za dvig ravni vitamina D v vsakdanjem življenju. 
Dr. Dario Lasić, dipl. inž.
 
Menim, da je treba avtorju čestitati za pogum in voljo, da stopi iz “standardnega” okvirja ter posreduje več informacij o tako pomembni stvari, kot je vitamin D. To je storil na razumljiv način, ki nas usmerja v preventivo in skrb za lastno zdravje.
Prim. doc. dr. Ante Barbir, dr. med.
 
obvestilo
Sitis FaceBook
Kitajska študija
soče.si
win_tlIZRAČUNAJTEwin_tr
blank
pral: kislo - bazično
bioritem
idealno težo BMI
potrebne kalorije
porabo kalorij
blank
win_blblankwin_br
O podjetju | Pravila poslovanja
W3C XHTML W3C CSS
Copyright © SITIS d.o.o. 2009
CRO ENG GER
RoLAN KOŠARICA