Kaj ste danes dobrega naredili zase?
  PRIJAVA
banner
 
IZDELKI IN STORITVE
Prodajna mesta
Brezplačna dostava
win_tlIFORMACIJE ZA ZDRAVJEwin_tr
blank
prosim pošiljajte na e-mail:
več
blank
win_blblankwin_br
win_tlPOMEMBNOwin_tr
blank
blank
win_blblankwin_br
 
NOVA USPEŠNICA DR. CAMPBELLA: CELOTA
ENO JABOLKO NA DAN ODŽENE ZDRAVNIKA STRAN ... AMPAK ZAKAJ?
 
Kaj se zgodi, ko jeste jabolko? Odgovor je veliko kompleksnejši, kot si predstavljate.
 
Vsako jabolko vsebuje na tisoče antioksidantov, katerih imen z redkimi izjemami, recimo vitaminom C, ne poznamo, vendar lahko vsaka od teh učinkovitih kemičnih snovi potencialno igra pomembno vlogo pri podpiranju našega zdravja. Vplivajo namreč na tisoče presnovnih reakcij v našem telesu. Toda računanje specifičnega vpliva vsake od teh kemičnih snovi niti približno ne zadošča za pojasnitev učinka jabolka kot celote. Ker lahko skoraj vsaka kemična snov vpliva na vse druge kemične snovi, imamo opravka z domala neskončnim številom možnih bioloških posledic.
Pa gre zgolj za jabolko. Znanost o prehrani, ki je že dolgo ujeta v redukcionistični miselnosti, je na začetku revolucije. Tradicionalni “zlati standard” raziskovanja prehrane je preučevanje ene kemične snovi naenkrat v prizadevanju za določitev njenega posameznega vpliva na človeško telo. Tovrstne študije pomagajo proizvajalcem hrane, ki poizkušajo dokazati, da je kemična snov v mleku ali predpakiranih živilih “dobra” za nas, vendar omogočajo malo vpogleda v kompleksnost dejanskega dogajanja v telesu ali načina, na katerega te kemične snovi prispevajo k našemu zdravju.
 
V Kitajski študiji je T. Colin Campbell (skupaj s svojim sinom Thomasom M. Campbellom) revolucionarno spremenil način našega razmišljanja o hrani z dokazi, da je prehrana z rastlinsko celovito hrano najbolj zdrav način prehranjevanja. Sedaj, v Celoti, pa pojasni kakšna znanost stoji za temi dokazi, načine, na katere naša sedanja znanstvena paradigma ignorira nepredstavljivo kompleksnost človeškega telesa, ter zakaj se kljub neizpodbitnim dokazom, da je vse, kar mislimo, da vemo o prehrani, zmotno, naše prehranjevalne navade niso spremenile.
 
Celota je potovanje skozi najmodernejše razmišljanje o prehrani, ki odpira oči in spreminja paradigmo, je dovršeno znanstveno prizadevanje z močnimi posledicami za naše zdravje in naš svet.

Če želite več informacij o knjigi, kliknite tukaj.
obvestilo
Sitis FaceBook
Kitajska študija
soče.si
win_tlIZRAČUNAJTEwin_tr
blank
pral: kislo - bazično
bioritem
idealno težo BMI
potrebne kalorije
porabo kalorij
blank
win_blblankwin_br
O podjetju | Pravila poslovanja
W3C XHTML W3C CSS
Copyright © SITIS d.o.o. 2009
CRO ENG GER
RoLAN KOŠARICA