Kaj ste danes dobrega naredili zase?
  PRIJAVA
banner
 
IZDELKI IN STORITVE
Prodajna mesta
Brezplačna dostava
win_tlIFORMACIJE ZA ZDRAVJEwin_tr
blank
prosim pošiljajte na e-mail:
več
blank
win_blblankwin_br
win_tlPOMEMBNOwin_tr
blank
blank
win_blblankwin_br
 
Bioritem
Če želite videti bioritem, vpišite rojstni datum in kliknite na IZRAČUNAJ.
dan  mesec  leto 
O bioritmu
Že v stari Grčiji so vedeli, da človekovo počutje, ustvarjalnost, moč in tudi niha v enakih ciklusih. To ciklično (ritmično) ponavljanje različnih stanj telesa in duha so imenovali bioritem. Od takrat pa do danes zasledujemo tri osnovna stanja, ki jih izražamo s tremi bioritmi: fizični, čustveni in intelektualni bioritem.
Fizični bioritem prikazuje spreminjanje fizične moči, energije, vitalnosti, odpornosti.
Čustveni (emocionalni) bioritem prikazuje spreminjanje razpoloženja, intenzivnosti čutenja (veselja, optimizma), intuicije, ustvarjalnosti, družabnosti.
Intelektualni bioritem prikazuje spreminjanje intelektualnih sposobnosti: učenje, presoja, logika, spomin, koncentracija.
Ob rojstvu so vse krivulje na izhodiščni (nulti točki). Vzponi in padci se ciklično ponavljajo, in sicer: fizični bioritem vsakih 23 dni, čustveni bioritem vsakih 28 dni in intelektualni vsakih 33 dni.
Ko je krivulja v zgornji polovici (ima pozitivno vrednost) lahko v tem obdobju pričakujemo boljše stanje (dvig energije, dobrega razpoloženja, sposobnosti) in obratno: ko je krivulja pod osnovno črto, govorimo o negativni fazi (poslabšanje).
Trdijo, da je dan, ko krivulja ima vrednost nula (je na izhodiščni črti) kritičen dan, da smo takrat dosti bolj občutljivi, da so naše zmožnosti manjše.
Sitis FaceBook
Kitajska študija
soče.si
win_tlIZRAČUNAJTEwin_tr
blank
pral: kislo - bazično
bioritem
idealno težo BMI
potrebne kalorije
porabo kalorij
blank
win_blblankwin_br
O podjetju | Pravila poslovanja
W3C XHTML W3C CSS
Copyright © SITIS d.o.o. 2009
CRO ENG GER
RoLAN KOŠARICA